Retki kylään tekee hyvää! Webinaarin tallenne julkaistu ja ilmoittautuminen työpajoihin avattu

Jaa juttu somessa!

 

Outdoor Leader -hanke järjesti tiistaina 1. helmikuuta Retki kylään tekee hyvää! -webinaarin, jossa pureuduttiin pyhiinvaellukseen, historiallisten reittien kehittämiseen, kylämatkailuun ja retkeilyn hyvinvointivaikutuksiin. 

Webinaariin osallistui 144 ihmistä ja se on katsottavissa myös jälkikäteen tallenteena. Alla olevasta upotteesta pääset katsomaan koko webinaarin. Jos haluat katsoa vain jonkun tietyn alustuksen, klikkaa ohjelmasta kellonaikaa, niin pääset suoraan oikeaan kohtaan tallenteessa.

Työpajat 15.3.

Webinaariin liittyvät työpajat järjestetään tiistaina 15. maaliskuuta klo 12–16 Liedon kunnantalolla. Työpajoissa tehdään käytännön harjoituksia asiantuntijoiden opastuksella.

Ensimmäisessä työpajassa tutustutaan retkeilyreittien suunnitteluun ja turvallisuuteen. Työpaja on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää omaa retkeilyreittiään tai muuta kaikille avointa luontokohdetta sekä parantaa reittien toimivuutta, turvallisuutta, tavoitettavuutta ja näkyvyyttä.

Toisessa työpajassa pääsee tutustumaan matkailun tuotteistamiseen. Työpajan on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa matkailutuotteiden kokoamisessa, paketoinnissa, tuottamisessa, markkinoinnissa ja myynnissä. Kyseessä voi olla vaikka retkipaketin tai muun yhteisen tuotteen kehittäminen.

Kolmannessa työpajassa saa opastusta sähköisen Virma Kartan käyttöön. Työpaja on virtuaalinen ja se on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää oman kohteensa sähköistä saavutettavuutta.

Työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Mukaan voi tulla vaikka webinaari olisi jäänyt välistä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11. maaliskuuta klikkaamalla tästä!

Webinaarin ohjelma ja esitykset

00:00:00 Alkusanat

00:08:25 Pyhiinvaellustoiminnan projektipäällikkö Annastiina Papinaho: Pyhiinvaellus kokonaisvaltaisen matkailun näkökulmasta ja Turun Tuomiokirkossa toimiva pyhiinvaelluskeskus

Maisemakuva, jonka päällä teksti: Pyhiinvaelluskeskus – kokonaisvaltaisen matkailun tukena.
Klikkaa kuvaa, niin esitys aukeaa!

00:31:50 Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Elomaa: Mitä on nykypäivän pyhiinvaellus? Esimerkkinä Pyhän Henrikin pyhiinvaellusreitti

Valkoisella pohjalla musta teksti: Pyhän Henrikin tie esimerkkinä nykypäivän pyhiinvaelluksesta.
Klikkaa kuvaa, niin esitys aukeaa!

00:52:43 Kuninkaantie ry:n sihteeri Mia Aitokari: Vanhat historialliset reitit ja yhteistyö reitin varrella

Valkoisella pohjalla harmaa Kuninkaantien logo ja musta teksti: Miten yritys/ kylä/ yhdistys voi hyödyntää reittiä matkailupalveluissa?
Klikkaa kuvaa, niin esitys aukeaa!

01:15:18 Perinneyhdistys Keritys ry:n matkailuopas Ulla Antola: UNESCOn maailmanperintöluettelossa oleva Rauman Lapin Sammallahdenmäki ja yhteistyö eri osapuolten välillä

Sinisävyisellä taustalla valkoinen teksti: Miten sujuu yhteistyö eri osapuolten välillä?
Klikkaa kuvaa, niin esitys aukeaa!

01:37:06 Vienan reitti ry:n puheenjohtaja Paavo Keränen: Miten vanhat tarinat ja historia palvelevat reitin varrella?

Jokimaisema, jonka päällä valkoinen teksti: Vienan reitti.
Klikkaa kuvaa, niin esitys aukeaa!

01:53:10 Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta: Historialliset reitit, luontopolut ja vaellusreitit kulkevat myös kylissä tehden hyvää paikalliselle yhteisölle

Valkoisella pohjalla oranssi raita, jonka päällä teksti: Retki kylään tekee hyvää! -webinaari.
Klikkaa kuvaa, niin esitys aukeaa!

02:11:31 Järviseutu-seura ry:n Mauri Jokela: Leipätie-reitti Etelä-Pohjamaalla vie kylästä kylään ja rannikolta sisämaahan. Miten yhdistää kylien historia ja seudullinen elinvoima nykypäivänä?

02:22:22 Kuhankuonon retkeilyreitistöyhdistys ja Varsinais-Suomen liitto, Aleksis Klap: Luontomatkailu tukee terveyttä ja hyvinvointia.

Valkoisella pohjalla sininen teksti: Luontomatkailu tukee terveyttä ja hyvinvointia. Mitä vaikutuksia on luontomatkailulla paikallistalouteen ja kuntiin? Miten näitä asioita voi tutkia?
Klikkaa kuvaa, niin esitys aukeaa!

02:49:32 Loppusanat

 

Anna palautetta!

Haluaisitko auttaa meitä kehittymään? Anna palautetta webinaarista 4. helmikuuta mennessä klikkaamalla tästä!

Jaa juttu somessa!