Leader-ryhmät

Leader-ryhmä on rekisteröity yhdistys, jonka kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen alueen kehittämisessä. Leader-rahoituksella voidaan tukea muun muassa yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa.

Leader-toiminta koostuu kolmesta osa-alueesta:

  1. Rahoitus
    Paikalliset päättävät alueensa yhteisöjen ja yritysten ideoiden rahoittamisesta. Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta.
  2. Neuvonta
    Leader-ryhmät neuvovat ideoiden kehittelyssä ja valmistelussa hankkeiksi.
  3. Toiminta
    Leader-ryhmät kannustavat asukkaita kehittämään omaa elinympäristöään. Ryhmän toimintaan voi osallistua kuka tahansa.

Suomessa on yhteensä 54 Leader-ryhmää, jotka tekevät omat kehittämisohjelmansa ja valitsevat toteutettavat hankkeet. Varsinais-Suomen alueella toimii niistä viisi.

 

leader_2016_ryhmat

 

Ykkösakseli ry

Karkkila, Lohja, Salo, Vihti

Ykkösakseli ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka kotipaikka on Lohja ja toiminta-alueena Salo, Lohja, Karkkila ja Vihti. Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa asukkaita yhteistyöhön alueensa kehittämiseksi. Yhdistys tekee alueella laaja-alaista yhteistyötä sekä osallistuu maaseudun kehittämisohjelman sekä muiden kansallisten ja kansainvälisten kehittämisohjelmien toteuttamiseen.

Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry

Aura, Koski TL, Loimaa, Marttila, Oripää, Pöytyä, Somero, Tarvasjoen alue Liedon kunnasta

Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry on yhdistys, jonka päätavoitteena on alueensa maaseudun elinvoimaisuuden vahvistaminen ja lisääminen. Yhdistyksemme kautta voi hakea rahoitusta tätä tavoitetta edistäviin yleishyödyllisiin ja yritysten hankkeisiin Elämän eväät elävältä maaseudulta–strategian mukaisesti.

I samma båt – samassa veneessä ry

Kemiönsaari, Kustavi, Parainen

I samma båt – samassa veneessä rf ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka toiminta-alueena on Kemiönsaari, Kustavi ja Parainen. Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa asukkaita yhteistyöhön alueensa kehittämiseksi. Yhdistys on kaksikielinen. Yhdistys tekee alueella laaja-alaista yhteistyötä sekä osallistuu maaseudun kehittämisohjelman sekä muiden kansallisten ja kansainvälisten kehittämisohjelmien toteuttamiseen.

Varsin Hyvä ry

Kaarina, Lieto, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Turku

Varsin Hyvä ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka kotipaikka on Rusko ja toiminta-alueena Kaarina, Lieto, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Turku. Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa asukkaita yhteistyöhön alueensa kehittämiseksi.

Ravakka ry

Eurajoki, Laitila, Mynämäki, Pyhäranta, Rauma, Uusikaupunki ja Vehmaa

Leader Ravakka on seitsemän kunnan alueella toimiva kehittämisyhdistys. Rahoitamme yhdistysten ja yritysten hankkeita,  joilla tehdään isompia ja pienempiä tekoja paremman arjen puolesta. Lisäksi tarjoamme monenlaista neuvontaa ja asiantuntija-apua etenkin alueemme yhdistyksille. Toimintaamme ohjaa EU:n maaseutuohjelma ja oma paikallinen Loisto-strategiamme. Palvelumme ovat aina maksuttomia.

Jaa juttu somessa!