Viestintä ja tiedottaminen kaudella 2014–2022 rahoitetuissa hankkeissa

Hankkeilta odotetaan avoimuutta ja tiedottamista.

Tiedotusmateriaalissa tulee käyttää EU-lippua ja maaseuturahaston tunnuslausetta: ”Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin”. Jos hankkeen rahoitus on saatu Leader-ryhmältä, tulee käyttää myös EU:n Leader-logoa. Lisäksi voit halutessasi käyttää ohjelmakaudelle 2014–2020 suunniteltua graafista ilmettä ja ”maaseutu2020” -logoa, jonka löydät myös kuvapankista. Saat tunnukset Maaseutu.fi-kuvapankista.

HUOM!
Logojen pitää näkyä kaikessa toiminnassa, josta aiheutuu hankkeelle kustannuksia! Logojen pitää näkyä esimerkiksi verkkosivuilla, esitteissä, julkaisuissa, lehti-ilmoituksissa, liikelahjoissa, PP-esityksissä jne. Logot löytyvät sähköisessä muodossa verkko-osoitteesta maaseutu.kuvat.fi

Julisteet ja kyltit

Juliste

Jos julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 50.000 euroa, sijoita hankkeen toteuttamisen ajaksi toimea ja sille saatavaa EU-tukea esittelevä A3-kokoinen juliste näkyvälle paikalle: investoinnin yhteyteen, rakennuskohteeseen tai toimitiloihin. Riittää, että juliste on paikallaan hankkeen toteuttamisen ajan.

Täytä julisteeseen kuvaus hankkeesta. Kuvauksessa voit kertoa esimerkiksi hankkeen nimen, kuka hanketta toteuttaa ja mitä hankkeessa tehdään sekä sen, että hanke on toteutettu EU:n maaseuturahaston tuella. Jos hakijalla on monta hanketta, niiden tiedot voi esittää yhdessä julisteessa. Julisteessa on kuitenkin oltava yksilöityä tietoa jokaisesta hankkeesta. Tulosta juliste A3-koossa.

Julisteen sijaan voi käyttää tiedotuskylttiä, jos se on tarkoituksenmukaista hankkeen kannalta. Saat kyltin ELY-keskukselta tai Leader-ryhmältä.

Hankkeissa, jotka eivät johda investointeihin, ei tarvitse käyttää julistetta tai kylttiä, jos sille ei ole mahdollista määrittää sopivaa sijoituspaikkaa hankkeen luonteen vuoksi.

Pysyvät tiedotuskyltit

Jos kyseessä on investointi, jonka julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 500 000 euroa ja joka käsittää fyysisen kohteen hankinnan tai infrastruktuurin tai rakennushankkeen rahoittamisen, aseta näkyvälle paikalle pysyvä tiedotuskyltti. Kyltin tulee olla paikallaan viisi vuotta viimeisen maksun saamisesta. Toimen toteuttamisen ajaksi ei tarvitse kiinnittää julistetta vaan pysyvä kyltti riittää.

Saat kyltin ELY-keskukselta tai Leader-ryhmältä.

Mallikuvat tiedotusmateriaaleissa käytettävistä logosta

Voit ladata logon klikkaamalla kuvaa ja tallentamalla sen koneellesi.

Painokelpoiset versiot voi ladata Maaseutu.fi-kuvapankista.

EU-lippu ja maaseuturahaston tunnuslause (logon käyttö pakollista):

lippu_ja_tunnuslause

 

 

EU:n Leader-logo (logon käyttö pakollista, jos hankkeen rahoitus tulee Leader-ryhmältä):

logo_leader_rgb_

 

 

Varsinais-Suomen Leader-ryhmien logot (käyttö vapaaehtoista Leader-ryhmien rahoittamissa hankkeissa):

Ykkösakseli ry

leader-logo-rgb-ykkosakseli-iso

 

 

Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry

leader_logo_rgb_jokivarsikumppanit

 

 

I samma båt – samassa veneessä rf ry

leader-logo-cmyk-i-samma-bat-iso

 

 

Varsin Hyvä ry

leader-logo-rgb-varsin-hyva-iso

 

 

Ravakka ry

leader-logo-rgb-ravakka-iso

 

 

ELY-keskus (käyttö vapaaehtoista ELY-keskuksen rahoittamisssa hankkeissa):

ely_la01_logo___fi_b3___rgb

 

 

Maaseutu2020-logo (logon käyttö vapaaehtoista):

logo_cmyk_tekstillä

Jaa juttu somessa!