Leader-ryhmät kutsuvat rentoihin etätyötapahtumiin Euroopan puistopäivänä 24.5.

Jaa juttu somessa!

 

Kansainvälisessä Outdoor Leader -hankekokonaisuudessa mukana olevat Leader-ryhmät järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa Euroopan puistopäivän kunniaksi Etätyötä luonnossa -tapahtuman maanantaina 24. toukokuuta. 

Leader-ryhmät kannustavat ihmisiä työskentelemään luonnossa maanantaina 24. toukokuuta Euroopan puistopäivän kunniaksi. Osallistua voi kolmella tavalla: 

  • Saapumalla paikalle Leader-ryhmien järjestämiin tapahtumiin.
  • Ottamalla etäyhteyden muihin osallistujiin vaikka oman lähimetsän laavulta käsin.
  • Tekemällä itsenäisesti tai omalla työporukalla mitä tahansa töitä etänä luonnon helmassa.

Puistopäivän Leader-tapahtumissa on tarkoitus kokoontua yhteen pieninä ryhminä paikallisiin luontokohteisiin ja pitää etänä yhteyttä toisiin ryhmiin, myös Ruotsiin kello 11–12. Kokouksen jälkeen voivat kaikki osallistua tapahtumaan ja vaihtaa ideoita sekä luonto- ja retkikohteiden että Leader-toiminnan kehittämisestä. 

Tempaus järjestetään osana kansainvälistä Outdoor Leader -hankekokonaisuutta, jossa on mukana yhdeksän Leader-ryhmää. Ryhmät toimivat Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Ruotsissa. Tapahtumiin toivotaan paikalle erityisesti Outdoor Leader -hankkeissa mukana olleita ihmisiä, mutta suurimmaksi osaksi ne ovat avoimia kaikille teemoista kiinnostuneille. Hankkeissa mukana olleita yhdistyksiä kannustetaan kokoontumaan pienissä porukoissa omien alueidensa laavuille tai muihin luontokohteisiin – ja osallistumaan keskusteluun. 

Puistopäivän etätyötempaukseen osallistuminen ei kuitenkaan vaadi saapumista tapahtumiin, vaan päivään voi osallistua vaikka omasta puutarhasta käsin. Kello 11 alkavaan kokoukseen toivotaankin videoterveisiä mahdollisimman monenlaisista luontokohteista. Kokous järjestetään Teamsin kautta. Kutsulinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen kokouksen alkua. Ilmoittautuminen 21.5. mennessä oman alueen tapahtuman yhteyshenkilölle. Yhteyshenkilöt löydät seuraavalta sivulta.  

Eurooppalainen puistopäivä on hyvä syy lähteä lähiluontoon työskentelemään pariksi tunniksi myös ihan itsekseen tai omalla työporukalla!

 

Euroopan puistopäivän Leader-tapahtumat Suomessa:

Leader Varsin Hyvän alueella kokoonnutaan Maskun Rivieralle Isonkivenrantaan, osoitteeseen Ruskontie 43, Masku kello 11–13. Varsin Hyvän etätyöpisteellä on kahvitarjoilu ja myös grilli on kuumana, eli lounaaksi voi pakata mukaan vaikka makkaraa! Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Maskun kunnan kanssa. 

Yhteyshenkilö: Jouko Parviainen, 044 7291 302, jouko.parviainen@varsinhyva.fi

Leader Ravakan alueella kokoonnutaan Rauman Nasulammen nuotiopaikalle, jonne lähtee polku Metsätähdentien parkkipaikalta. Tilaisuus järjestetään kello 11–13 yhteistyössä Rauman kaupungin ja Rauman Ladun kanssa. Reitti on esteetön, joten tapahtumaan pääsee myös pyörätuolilla ja lastenrattailla. Omat makkarat voi ottaa mukaan. Rauman kaupunki tarjoaa polttopuut ja Ravakka kahvit!

Yhteyshenkilö: Jouko Parviainen, 044 7291 302, jouko.parviainen@varsinhyva.fi

Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit kokoontuu Kurjenrahkan Kansallispuistossa Kurjenpesän luontotuvalle. Kokoustila Kurkela on varattu käyttöön kello 9–15. Yhteys muihin ryhmiin otetaan kello 11–12 ja muuten päivän aikana on tarkoitus tavata muita luontomatkailutoimijoita ja tehdä etätöitä. Paikalla on Leader-ryhmän lisäksi Metsähallituksen väkeä ja Kurjenrahkalla toimivia  yrittäjiä. Kurkelassa pystyy lataamaan vaikka työvälineiden akkuja sillä aikaa, kun nauttii tauoista nuotiopaikalla. Jokivarsikumppanit tarjoaa kahvit ja omia eväitä voi ottaa mukaan. 

Yhteyshenkilö: Taina Simola, 044 025 1521, taina.simola@jokivarsi.fi

Leader Ykkösakseli tekee töitä ulkona Teijon kansallispuistossa Kariholman keittokatoksessa. Pysäköintialueen osoite on Matildanjärventie 20 ja sieltä on noin 600 metrin matka Matildanjärven rantaan. Ykkösakselin väkeä voi mennä tapaamaan kokouksen jälkeen kello 12–14. Puistopäivässä voi keskustella vaikkapa hankeideoista tai nauttia grillattavista. Ykkösakseli pyytää kiinnostuneita ilmoittautumaan tapahtumaan etukäteen klikkaamalla tästä! Tapahtumassa on kahvitarjoilu. 

Yhteyshenkilö: Anu Pekanniemi, 050 430 6385, anu.pekanniemi@ykkosakseli.fi

Leader Pyhäjärviseutu kokoontuu Euran Kiperin laavulle kello 10–13. Kaikille avoimen ja nopeasti suosituksi tulleen Kiperin laavun on rakentanut Euran Pallo vuonna 2019 Leader Pyhäjärviseudun tuella. Paikalla on kahvitarjoilu ja mahdollisuus vaihtaa ajatuksia reitistöasioista ja luontomatkailusta. 

Yhteyshenkilö: Rauni Halonen, 044 046 6453, rauni.halonen@pyhajarviseutu.fi

Leader Aisapari ottaa osaa tapahtumaan Vimpelin Lakeaharjulta eli Lakikselta. Paikalla on Outdoor Leader -hankkeessa mukana olevaa Aisaparin väkeä sekä Lakiksen yrittäjä Jouni Niemelä. Tapahtuman yhteydessä esitetään Aisaparin alueen luontokohteista koottu parin minuutin mittainen video.

 

Lisätietoa Euroopan puistopäivästä:

https://www.europarc.org/nature/european-day-of-parks/

Jaa juttu somessa!