Anmälan till den finlandssvenska Landsbygdsriksdagen har nu öppnats!

Jaa juttu somessa!

 

Den sjuttonde finlandssvenska Landsbygdsriksdagen ordnas på Kasnäs, Kimitoön den 26–27 oktober. Landsbygdsriksdagen erbjuder insikter i aktuella teman, expertkunskap, presentationer av nya utvecklingsverktyg, unga aktiva röster – och möjligheter till interaktion, kontaktskapande och trevlig samvaro.

Landsbygdsriksdagen presenterar nya verktyg som svarar på olika utvecklingsbehov, och inspirerar till debatt genom konkreta exempel från skärgården och landsbygden. Landsbygdsriksdagen 2022 firar Europaåret för ungdomar genom att lyfta upp de ungas framtidsvisioner, utmaningar och möjligheter på landsbygden och i skärgården. Hur skapar de unga en hållbar framtid? Aktuella ämnen kring den nya EU-programperioden CAP27 och Smarta byar-konceptet kommer att diskuteras.

Den finlandssvenska Landsbygdsriksdagen är ett forum som är öppet för alla som är intresserade av en livskraftig och hållbar landsbygd och skärgård.

Antalet deltagare till evenemanget på Kasnäs är begränsat. Anmäl dig senast den 30 september genom att använda länken nedan. Landsbygdsriksdagens presentationer och paneldiskussioner kommer även att streamas. Ange vid anmälan, om du deltar endast på distans.

Anmäl dig här: http://www.bya.fi/sv/landsbygdsriksdagen/

Värdar för den finlandssvenska Landsbygdsriksdagen 2022 är Leader-gruppen I samma båt – Samassa veneessä rf ry, Varsinais-Suomen Kylät ry – Egentliga Finlands Byar rf och Kimitoöns kommun. Dessutom har Svenskfinlands Byar, temagruppen Smarta landsbygder i Svenskfinland och i Norden, Jord- och skogsbruksministeriet, landsbygdspolitiska nätverksprojektet Hållbarhetsveckan, Skärgårdsinstitutet vid Åbo Akademi, Skärgårdshavets biosfärområde, Axxell, Åbolands Ungdomsförbund och Nordiska skärgårdssamarbetet deltagit i planeringsgruppen.

Frågor och mera information:

  • Tiina Saaresranta, projektkoordinator
  • tiina.saaresranta@sameboat.fi
  • 040 727 2477
Jaa juttu somessa!