Virkistys- ja luontomatkailukohteiden tiedot ja toimijat kootaan yhteen

Jaa juttu somessa!

 

Varsinais-Suomen virkistys- ja luontomatkailukohteista kootaan vuosien 2017–2018 aikana tietoa verkkopohjaiseen tietopalveluun. Aineisto julkaistaan avoimena datana osana aluetietopalvelu Lounaistietoa, jolloin se on vapaasti sekä maksutta kenen tahansa käytettävissä ja uudelleenjaettavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tietopalvelun avulla alueen kunnat, matkailuyrittäjät ja yhdistykset voivat kehittää uutta yhteistyötä, toimintaa, tuotteita, esittelymateriaalia ja parantaa palveluitaan asiakkaille.

Aineisto on vapaasti jatkojalostettavissa, ja on siten myös käytettävissä mm. kaupallisiin tarkoituksiin ja sovelluskehitykseen. Aineiston ylläpitoon kehitetään työkalu, jonka avulla kohteiden ylläpitäjät voivat päivittää kohdekohtaisia tietoja.

Auta tiedon keruussa!

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni tiedon haltija ja sen tuottaja osallistuisi aineiston kokoamiseen antamalla tietoja maakuntamme kohteista. Tiedon keruussa hyödynnetään jo olemassa olevia tietoja, mutta niitä tullaan täydentämään suorien yhteydenottojen pohjalta.

Jos tiedossasi on virkistys- ja luontomatkailuun sopivia kohteita, niin ota yhteyttä hankkeen toteuttajiin Valoniassa niina.ruuska@valonia.fi tai ProAgria Länsi-Suomessa terhi.ajosenpaa@proagria.fi.

Lisätietoja Virkistys- ja luontomatkailukohdetietoa avoimeen käyttöön Varsinais-Suomessa -hankkeesta: www.valonia.fi/virkistyskohdetietoa

 

Teksti: Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

 

Jaa juttu somessa!