Ulkoilukeskuksen kehittäminen elävöittää Kosken kuntaa

Jaa juttu somessa!

Koski TL:n Hevonlinnan ulkoilukeskuksesta löytyy tekemistä kaikenikäisille ympäri vuoden. Ulkoilukeskus on rakennettu hienon harjumaiseman ympäröivälle alueelle. Maasto on mäkistä ja siksi paikka on ainutlaatuinen koko Varsinais-Suomessa.

Koski TL:n vapaa-aikasihteeri Päivi Peuranto. Kuva: Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

Hevonlinna on toiminut viimeiset kolmekymmentä vuotta urheilu- ja liikuntapaikkana. Aluetta on kehitetty voimakkaasti viime vuosina. Ulkoilukeskuksesta löytyy muun muassa maastohiihtorata, frisbeegolfrata, laavupaikka, beach volley -kenttä, pulkkamäki, näkötorni ja hevosparkki. Näkötorni kohoaa jopa 130 metrin korkeuteen merenpinnasta, joten näkymät ovat huikeat.

Leader-hankkeena toteutettu 24-väyläinen frisbeegolfrata valmistui viime kesänä. Koski TL:n vapaa-aikasihteeri Päivi Peuranto kertoo, että ihmiset ovat löytäneet hyvin uudet liikuntapaikat.

– Talvikaudella viikonloppuisin meillä on parkkipaikka täynnä. Osa porukasta on hiihtämässä ja osa on tuossa pulkkarinteissä. Kesäaikaan täällä käy paljon ihmisiä muun muassa grillaamassa laavulla. Frisbeegolfin harrastajat ovat myös löytäneet tämän uuden radan, Peuranto kertoo.

Hevonlinnan ulkoilukeskusta on kehitetty kolmen Leader-hankkeen rahoituksen turvin. Leader-hankkeilla alueelle on rakennettu monipuolisesti uusia liikuntamahdollisuuksia. Maaseuturahoituksella on rakennettu latuja, pulkkarinteitä, hevosparkki, valaistusta, frisbeegolfrata ja valvontaa. Investointihankkeen avulla on ostettu myös mönkijä, jolla jyrkimmätkin mäet saadaan talvella ajettua laturullan kanssa.

Peuranto toteaa, että ilman Varsinais-Suomen jokivarsikumppaneiden Leader-rahoitusta alueen kehittäminen olisi jäänyt paljon pienemmäksi. Hän uskoo, että ulkoilualueen harrastusmahdollisuuksien kehittäminen näkyy myös Kosken keskustassa.

– Tämä lisää ihmisten ulkona liikkumista ja harrastustoimintaa. Alueen käyttö näkyy myös Kosken keskustassa. Sieltä ajetaan läpi ja samalla käydään kahvilla, syömässä tai tankkaamassa. Mielestäni alueen palveluiden kehittäminen on lisännyt liikennettä kauempaakin. Ja uskon että ulkoilukeskus tukee myös meidän kunnan yrittäjiä, Peuranto toteaa.

 

 

Teksti ja kuvat: Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

Jaa juttu somessa!