Allsång på Tövis -tapahtuman laulajattarena Krista Siegfrids

Jaa juttu somessa!

 

Yhteislaulu raikaa heinäkuussa Taivassalossa. Artisti Krista Siegfrids toimii ensimmäistä kertaa järjestettävän Allsång på Tövis -tapahtuman laulajattarena. Allsång på Tövis järjestetään Taivassalossa Viiasten kartanomuseolla tiistaina 25. heinäkuuta kello 19. Tilaisuuden järjestämiseen on myönnetty maaseuturahaston rahoitusta Leader-yhdistys Varsin Hyvän kautta. Tarkoituksena on tuoda esille Taivassaloa kaksikielisenä saaristolaispitäjänä ja kartanoiden kuntana. Järjestäjänä on Taivassalo-Seura. Haastattelimme Krista Siegfridsin tunnelmia yhteislaulutapahtuman tiimoilta.

Esiinnyt heinäkuussa järjestettävässä Allsång på Tövis -yhteislaulutapahtumassa. Mitä odotat tapahtumalta?

–  Odotan, että siellä on mahtava fiilis. Kaikki on hyvällä tuulella, jengi hymyilee ja laulaa yhdessä. Unelmoin salaa, että tulee täydellinen kesäpäivä. Mua ei haittaa sekään, että sataisi: mulla on aina kivaa, Krista paljastaa!

Mitä veikkaat, päästäänkö Taivassalossa yhtä railakkaaseen menoon kuin Ruotsin Allsång på Skansen –tapahtumassa?

– Uskon, että pystytään siihen! Kaikki tapahtumaan osallistuvat haluaa viettää hauskaa iltaa yhdessä.

Mikä on parasta Suomen kesässä?

–  Kesä on vaan niin kaunis! Musta tuntuu, että ihmiset heräävät kesäisin enemmän eloon. Suomalaiset ovat iloisia ja onnellisia kesäisin. Elämä on silloin vähän helpompaa ja kivempaa.

Mikä kesäpuuha on sinulle mieleisin?

– Mä tykkään matkustaa ja kesään kuuluukin vähintään yksi reissu. On myös ihanaa olla mökillä, uida ja saunoa. Pidän myös urheilusta kesällä, sillä voi lenkillä ihanan luonnon keskellä. Mä oon meri-ihminen. Oon kotoisin Kaskisista, enkä voisi kuvitella kesää ilman merta.

Mitä ajattelet suomalaisesta maaseudusta?

– Oon Pohjanmaalta kotoisin, eli pienestä paikasta maaseudulta. Maaseudulla on rauha, jota ei löydy oikeastaan mistään muualta. Silloin kun menen kotiseudulle, saan viettää aikaa ihmisten kanssa, ketä rakastan.

Olet kaksikielisestä perheestä. Onko kaksikielisyydestä ollut hyötyä urallasi?

– Ehdottomasti siitä on vain hyötyä. Ajattelen niin, että kielien osaaminen on rikkaus. Haluisin osata vielä enemmänkin kieliä! Kun olen kaksikielinen, voin tehdä töitä Suomessa sekä Ruotsissa. Se on mielestäni aivan mahtavaa! Mun slogan on aina ollut: ”more is more”, eli mitä enemmän osaa myös kieliä, niin se on hyvä juttu. Olen onnellinen, että mulla on ystäviä sekä Ruotsissa että Suomessa.

Vilken är din favorit allsång?

– Min favorit allsång är IIdas sommarvisa!

 

Teksti: Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

Jaa juttu somessa!