Raviradasta monitoimikeskukseksi

Jaa juttu somessa!

Metsämäen raviradalla Turussa järjestetään noin 30 totalisaattoriravit vuodessa. Toimintaa pyörittää Tu­run Hippos ry, joka ravien lisäksi tuottaa Metsämäes­sä ravihevosten valmennukseen ja kilpailutukseen liit­tyviä palveluja. Raviradan lisäksi alueella on hevosten valmennukseen tarkoitettuja valmennusratoja, sekä katsomorakennus. Alueen käyttökustannukset ovat korkeat eikä alueen käyttökapasiteettia ole hyödyn­netty riittävästi.

Esiselvityshankkeessa löytyi punainen lanka

Turun Hippos lähtikin ideoimaan Metsämäen uusia käyttömahdollisuuksia Leader-ryhmä Varsin Hyvä ry:n myöntämän rahoituksen avulla.  Varsot­taja-esiselvityshankkeessa etsittiin keinoja siihen, miten Metsämäen alue palvelisi paremmin koko Var­sinais-Suomen alueen hevosyrittäjien ja -harrastajien toimintaa. Kyselyn avulla nykyisiltä Metsämäen talli­alueen ja katsomon käyttäjäryhmiltä kerättiin paran­nusehdotuksia alueelle.

– Lisäksi selvitimme, voisiko alueelle saada raviurheilun harrastajien lisäksi muita käyttäjäryhmiä, hankkeen projektipäällikkönä työskennellyt Tuija Santalahti kertaa.

Käytännön kokeilusta selvisi, että tilat soveltuvat hyvin niin kokouksiin, koulutuksiin kuin yleisötapahtumiinkin. Esimerkiksi koira- ja kissa­harrastajat ovat löytäneet tilat harjoitus- ja näyttely­toimintaansa.

– Myös yrityspuolella on luvassa uusia yhteistyökuvioita. Potentiaalia kehittää aluetta moni­toimikeskuksesi selvästi löytyy, Turun Hippoksen toi­mitusjohtaja Ilmari Halinen iloitsee.

Rohkeus investoida vie eteenpäin

Esiselvityksen aikana kävi selväksi, että tilat kaipaavat kuitenkin remonttia ja uudistamista. Hip­pos laatikin uuden hakemuksen Varsin Hyvä ry:lle. Tällä kertaa tukea haettiin ja saatiin korjausinvestoin­teihin. Nelisen sataa raviharrastajaa vetävässä kat­somossa lasiseinät saivat motorisoidut verhot, jotka takaavat kokous-ja seminaariväelle hyvän näkyvyyden tv-ruuduille ja valkokankaalle. Investointituen turvin uusittiin myös tilojen pintoja ja parannettiin keittiön varustusta.

www.turunhippos.fi

 

Jaa juttu somessa!