Paraisten lähimatkailua kehitetään monipuolistamalla ulkoilureittejä

Jaa juttu somessa!

Paraisilla kartoitetaan nykyisten ulkoilureittien kuntoa ja kehittämismahdollisuuksia. Samalla selvitellään myös uusia mahdollisia reittejä. Kartoituksella halutaan tukea paikallisten virkistysmahdollisuuksia ja luontomatkailua. Kolme kuukautta kestävän hankkeen rahoittaja on Paraisilla toimiva Leader-ryhmä I samma båt.

Hankkeen vetäjä Helena Särkijärvi on kartoittanut muun muassa Paraisilla Kirkkoselän eteläpuolella sijaitsevaa Långholmenin saarta. Paraisten kaupunki omistaa saaresta suurimman osan ja saaressa ei ole ollut vuosiin mitään toimintaa.

Tällä hetkellä saari on luonnonmukaisessa tilassa ja esimerkiksi puusto on hyvin eri ikäistä. Saaren monipuolinen luonto vaihtelee korkeasta kalliosta niittymäisiin osiin. Hankkeessa on selvitetty mahdollisuutta toteuttaa luontopolkuja virkistyskäyttöön. Särkijärvi on kartoittanut saaresta potentiaalisimmat kulkureittien paikat. Kartalle on piirtynyt useampia, melko helposti toteutettavissa olevia, luontopolkuja.

Hankevastaava Helena Särkijärvi on liikkunut kartoitettaville alueille muun muassa soutuveneen avulla.

Käytännössä uusien reittien kartoitus tehdään maastossa käyttäen hyväksi GPS-paikanninta ja karttasovellusta, johon voi tallettaa luonnossa kuljetun reitin. Suunnittelijan tehtäväksi jää löytää valmiiksi mahdollisimman helppokulkuinen reitti, josta voisi tehdä virallisen reitin. Useimmat reitit vaativat myös puoliksi kaatuneiden puiden raivausta.

Hankkeen selvitystyön perusteella kaupungin on helpompi päättää, miten reittejä voidaan jatkossa kehittää. Tavoitteena on saada Paraisille houkuteltua enemmän lähimatkailijoita ja tulevaisuudessa myös kansainvälisiä luontomatkailijoita.

 

Teksti ja kuvat, Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

 

KATSO VIDEO!

Jaa juttu somessa!