Leader-ryhmät perustivat uuden yhtyeen maaseuturahaston tuella!

Jaa juttu somessa!

 

Suomesta 95 % on maaseutua, mutta silti suurin osa elävästä musiikista esitetään kaupungeissa. Nyt asiaan tulee muutos, sillä Varsinais-Suomen Leader-ryhmät ovat perustaneet kymmenhenkisen yhtyeen, joka tekee musiikkia maaseudusta maaseudun ihmisille – jotta voisimme hyvin! Debyyttikappaleen musiikkivideo on julkaistu tänään!

Varsinais-Suomen Ely-keskus on myöntänyt EU:n maaseuturahastosta poikkeuksellisesti 100 prosentin tuen 1,5 miljoonan euron hankkeelle, jonka avulla Varsinais-Suomen Leader-ryhmät ovat perustaneet uuden yhtyeen. Tämän bändin uskotaan tuovan veto-, pito-, elin-, vipu- ja lumovoimaa Varsinais-Suomen maaseudun lisäksi myös kaikille muillekin Suomen maaseutualueille. 

Yhtyeen perustamisella on mittavia positiivisia ympäristövaikutuksia, sillä yhtyeen kiertueet rantautuvat aina kaikkien Suomen 54 Leader-ryhmän alueille. Näin miljoonien suomalaisten ei tarvitse matkustaa uuden suosikkibändin perässä satoja kilometrejä, vaan elävän musiikin pariin voi päästä pyöräilemällä kylätalolle tai naapurin latotansseihin! 

Maaseutumaisen toimintatavan ansiosta hankkeella on myös työllistävä vaikutus halki Suomen. Yhtye tulee käyttämään kiertueillaan aina paikallisia tapahtuma-alan yrityksiä, ja hankkeen myötä tapahtuma-alan uskotaankin kurovan umpeen kaikki korona-ajan kukkaroon repimät reiät. 

Hankkeen merkittävimmät vaikutukset ovat kuitenkin hyvinvointivaikutuksia. Uudenlainen maaseutumusiikki luo ympärilleen kaikille avoimen yhteisön – fanikulttuurin, jossa kunta- tai kylärajoilla ei ole väliä, vaan ihmiset ovat yhdenvertaisia riippumatta siitä, asuvatko he Uudessakaupungissa vai Laitilassa. Maaseudun kasvua ja hyvinvointia tuetaan, jotta koko Suomi voisi hyvin!

Nimikilpailu käynnissä!

Leader-toiminta perustuu siihen, että paikalliset ihmiset tietävät itse parhaiten, miten omaa kotiseutua tulisi kehittää. Siksi paikalliset ihmiset pääsevät myös päättämään uuden bändin nimestä. Äänestys on auki Haloo maaseudun Instagram-sivulla ja vaihtoehdot ovat:

  1. CAP Girls
  2. Leader In
  3. Päättömät nakit

Vaikka Leader-toiminta on paikallista kehittämistä, sitä tehdään hyvässä kansainvälisessä yhteistyössä. EU:n alueella toimii yli 2 000 Leader-ryhmää. Leader Varsin Hyvän toiminnanjohtaja ja uuden yhtyeen laulaja Pia Poikonen uskoo, että englanninkielinen CAP Girls olisi nimi, joka auttaisi yhtyettä saamaan jalansijaa myös kansainvälisillä markkinoilla. 

Saaristossa toimiva kaksikielinen Leader-ryhmä I samma båt – Samassa veneessä on ruotsinkielisen Leader In -nimen kannalla. Ryhmän toiminnanjohtaja ja yhtyeen kitaristi Minna Boström on vakuuttunut siitä, että ruotsinkielinen nimi otetaan hyvin vastaan nyt, kun Manner-Suomen ja Ahvenanmaan maaseutuohjelmia ollaan yhdistämässä.

Leader Ykkösakselin hankeneuvoja ja yhtyeen toinen kitaristi Anu Pekanniemi on puolestaan Päättömät nakit -nimen kannalla. Hän itse vihaa nakkien päitä ja uskoo siihen, että myös Leader-toiminnassa ääripäiden aika on ohi. Tulevaisuudessa keskitytään nakin parhaaseen osaan eli oleelliseen ja kultaiseen keskiosaan.

Paikkaseksikästä musiikkia 

Uusi yhtye hyödyntää tuotannossaan kekseliäästi myös suosittua seksikkään maaseudun käsitettä, jonka Vaasan yliopiston tutkijatohtori Niklas Lundström on tuonut ihmisten tietoisuuteen. Hänen mukaansa paikkaseksikkyyden ytimessä ovat uudenlainen visuaalisuus ja sukupolvikokemus, joihin yhtye nojaa musiikissaan ja erityisesti musiikkivideoissaan.

​​– Samanlaista otetta voisi tuoda muuhunkin maaseudun kehittämiseen. Maaseutua voisi markkinoida paljon muunakin kuin kauniina maisemina ja luonnon rauhana, toteaa bändissä feattaava Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta.

 

Yhtyeen debyyttikappaleen musiikkivideo on julkaistu Haloo maaseudun Youtube-kanavalla:

Jaa juttu somessa!