Haloo maaseutu! -viestintähanke sai uuden koordinaattorin

Jaa juttu somessa!

 

Varsinais-Suomen maaseudun ja saariston kehittämiseen ja rahoittamiseen liittyvään viestintään keskittyvä Haloo maaseutu! -hanke on saanut uuden tekijän. Jatkossa FM Janica Vilen kokoaa yhteen viestiä Varsinais-Suomessa tehdyistä maaseutua kehittävistä hankkeista ja niiden tuloksista.

Kehittämishankkeita rahoitetaan Manner-Suomen Maaseudun kehittämisaohjelman kautta. Ohjelmakausi 2014–2020 alkaa olla loppusuoralla. Viimeiset rahoituspäätökset tehdään
todennäköisesti tämän vuoden loppuun mennessä.

– On mukavaa hypätä kelkkaan juuri tässä vaiheessa ohjelmakautta, kun positiivista kerrottavaa löytyy joka puolelta maakuntaa. ELY-keskuksen ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmien tuella on toteutettu toinen toistaan mielenkiintoisempia hankkeita, joiden tuloksista on ilo päästä kertomaan suurelle yleisölle. Varsinais-Suomen maaseudulla tuntuu riittävän ideoita ja energiaa, kommentoi tuore viestintäkoordinaattori.

Maaseutuohjelman kautta rahoitusta saaneita hankkeita on aloitettu tällä ohjelmakaudella
Varsinais-Suomessa jo yli 600. Mukana on maaseudulla toimivien yritysten kehittämiseen
liittyviä hankkeita, mutta myös paljon yleishyödyllisiä yhdistysten ja maaseudun asukkaiden
tarpeista haettuja projekteja, joiden avulla on parannettu esimerkiksi maaseudun viihtyisyyttä,
saavutettavuutta tai palveluja.

– Näiden hankkeiden kautta maaseutu on kasvattanut elinvoimaisuuttaan ja vetovoimaisuuttaan. Kertomalla näistä hankkeista, ihmiset saavat tietää, mitä maaseudulla tapahtuu ja millaisia vaikutuksia hankerahoituksella on saatu aikaan. Koen onnistuneeni viestinnässä erityisesti siinä vaiheessa, jos kerrottujen tarinoiden kautta joku uusi ihminen inspiroituu miettimään, miten juuri hän voisi kehittää maaseutua omalla toiminnallaan, Vilen sanoo.

Janica Vilen on journalismin ja viestinnän ammattilainen. Hänen työurastaan edelliset seitsemän
vuotta kului päätoimittajana ML-Mediat Oy:n palveluksessa.

– Päätoimitin neljää eri kaupunkilehteä ja yhtä asumisen teemalehteä Varsinais-Suomen alueella. Edellisen työni kautta Turun seutu, saaristo ja Vakka-Suomi ovat tulleet hyvinkin tutuiksi, mikä on varmasti hyödyksi tässä työssä. Nyt pääsen laajentamaan näkökulmaa myös Salon seutuun ja Loimaan seutuun, Vilen toteaa.

Haloo maaseutu! -hanke toteutetaan yhteistyönä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmien kanssa. Varsinais-Suomessa toimii viisi Leader-ryhmää: I samma båt – samassa veneessä, Varsin Hyvä, Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit, Ykkösakseli sekä Ravakka. Viestintähanke jatkuu vuoden 2021 loppuun.

Jaa juttu somessa!