Tuottajat hoi: Lähiruokapäivää vietetään 11.9. – Vielä ehtii ilmoittautua mukaan!

Jaa juttu somessa!

 

Lähiruokapäivänä kampanjoidaan tilojen ja kotimaisen ruuantuotannon puolesta! Lähiruokapäivän tapahtumien järjestäjät tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan paitsi lähiruokatuotteisiin myös lähiruuan ammattilaisiin ja maaseudun yrittäjiin pintaa syvemmältä. 

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle tai miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Muun muassa näihin kysymyksiin voi saada vastauksen osallistumalla valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumiin 11.9.2021.

Varsinais-Suomesta mukaan on ilmoittautunut jo yhdeksän kohdetta!

Tilavierailuille ottavat vastaan omien tuotteiden ja ohjelman kera Wanha Kanala Loimaalla, puutarha-alan perheyritys Terra Vinealis Salossa, Murtolan HamppuFarmi Oy Marttilassa, Voima-Papu tuotteista tuttu Karviaisten tila Salossa ja Highlandeja kasvattava Nummenpään tila Marttilassa.

Lisäksi Lähiruokapäivän kohteiden joukossa on September Open -tapahtuma Taalintehtaalla sekä kolme useamman tuottajan yhteistä myyntitapahtumaa: Raision Taitokeskus / Friisilän verstaat, Salon Taitokeskus / Sininen talo ja Lähiruokakioski Pikantti Katiskanmäellä Salossa.

Mukaan mahtuu edelleen! Ilmoittautuminen on auki 15.8. asti osoitteessa www.lähiruokapäivä.fi

Lähiruokapäivä tunnettiin aikaisemmin nimellä Osta tilalta -päivä. Nimi muutettiin siksi, että järjestäjien joukkoon voisi liittyä mahdollisimman moninainen joukko lähiruuan ystäviä ja ammattilaisia. Mukaan toivotaan ruoantuottajia ja myyjiä, tiloja, elintarvikkeiden jatkojalostajia, matkailu- ja elämysalan ammattilaisia sekä yhdistyskentän koko kirjoa, martoista metsästysseuroihin.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut

heidi.kohtala@ruokavirasto.fi

+358 29 520 4309

Jaa juttu somessa!