Matkailuhanke yhdistää Sauvon yrittäjät

Jaa juttu somessa!

 

”Matkailun kehittäminen on koko Varsinais-Suomen yhteinen asia”

Vuoden 2017 alussa käynnistyneen Sauvon matkailuelinkeinon kehittämishankkeen tarkoituksena on yhdistää Sauvon matkailu- ja ruokatoimijoita. Hanke on rahoitettu maaseuturahastosta Leader-ryhmä Varsin Hyvän kautta.

Hankkeen toimenpiteiden kautta Sauvoa tehdään houkuttelevaksi matkailijoille. Hankkeen vetäjä matkailualan ammattilainen Jouko Parviainen (artikkelikuvassa) kertoo, että Sauvossa riittää tekemistä matkailijalle.

Tällä hetkellä meillä on tarjolla majoitusta pienille ryhmille ja perheille. Sauvosta löytyy luontoa, ruokailukohteita ja täällä on muutamia illanviettopaikkojakin. Sauvon erikoisuus on myös kahden kauniin kirkon välissä oleva pieneksi pyhiinvaellukseksi kutsuttu reitti, kertoo Parviainen.

Sauvoon tavoitellaan pääasiassa suomalaisia lähialueen matkailijoita, mutta alue voisi Parviaisen mukaan tarjota palveluita myös ulkomaisille matkailijoille.

Sauvon sijainti on hyvä, sillä olemme lähellä tunnettuja matkailukohteita, Turkua ja sen saaristoa. Luonnollinen kohderyhmä ovat pääkaupunkiseudulta ja Turun seudulta tulevat matkailijat. Tavoittelemme toki myös kansainvälisiä matkailijoita.

Varsinkin ulkomaalaisille tarjoamme aitoa suomalaista maalaisidylliä. Voimme yhdistää metsät, peltomaisemat ja merelliset vesiaktiviteetit. Yksi tärkeimmistä on sauna, josta voi rakentaa kokonaisvaltaisen elämyksen. Saunominen aloitetaan tunteja aikaisemmin metsäretkellä, jossa saunojat pääsevät taittamaan tuoreen vihdan. Luonnosta kerätään samalla erilaisia yrttejä jalkakylpyyn.

Sauvon vetovoimaa pyritään lisäämään kehittämällä tapahtumia. Suurin tapahtuma Sauvossa on Elopäivät, joka on tänä vuonna laajenemassa koko viikon kestäväksi Eloviikoksi. Viikon jokaiselle päivälle on suunnitteilla teemapäivä. Teemoja ovet muun muassa liikunta, kulttuuri ja ruoka. Eloviikkoa vietetään heinäkuun viimeisellä viikolla.

Sauvolaiseksi ylpeydenaiheeksi on nousemassa viime jouluna lanseerattu paikallisten tuottajien yhdessä kehittämä herkkukori. Kori meinataan toteuttaa nyt myös juhannuskorina. Korissa on paikallisten tuottajien maittavia herkkuja, kuten makkaraa, sinappia, hunajaa ja olutta.

Parviainen näkee matkailun kehittämisen koko Varsinais-Suomen yhteisenä asiana.

Meidän täytyy ajatella Sauvoa laajemmin, ja nähdä koko Varsinais-Suomen alue ja etelärannikko yhtenä kohteena matkailijalle. Tähän lisätään vielä saaristo ja saaristoreitti. Matkailijoiden ja myös paikallisten asukkaiden tarpeisiin ryhdytään rakentamaan Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon yhteistä patikka-, pyöräily- ja melontareitistöä, joka on tarkoitus yhdistää Salon ja Kemiönsaaren valmiisiin reitteihin.

Sauvon matkailun kehittämishanke kestää tämän vuoden loppuun.

 

Teksti ja kuvat: Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

Kuuntele haastattelu podcastina alta!

Jaa juttu somessa!