Leader Ykkösakselin kesäsomettaja sai sarkansa valmiiksi: Blogissa monipuolisia tarinoita maaseudun kehittämisestä!

Jaa juttu somessa!

 

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen jo kahdeksatta kesää. Leader Ykkösakselin kesäsomettaja Juha Uggeldahl on yksi heistä! 

Salon Muurlassa asuva 17-vuotias Juha Uggeldahl oli jo toista kertaa kesätöissä Leader Ykkösakselissa. Kolmen viikon työpesti on nyt tullut päätökseen ja sen hedelmät on koottu Kesäsomettajan blogiin, osoitteeseen https://ykkosakseli2.wixsite.com/kesasomettaja/blogi

Tänä kesänä Uggeldahl kirjoitti blogiinsa yhteensä kymmenen tarinaa, joissa esitellään sekä yritystukea saaneita maaseudun yrityksiä että yleishyödyllisiä Leader-hankkeita. 

– Kävin esimerkiksi Kärkölän uudistetussa kylätalossa ja Halikon Design Hillissä PetriS Chocolaten uudessa myymälässä. On ollut hauska nähdä, miten erilaiset hankkeet ovat hyötyneet Leader-tuesta eri puolilla toiminta-aluetta. Rahoituksesta on ollut selkeästi apua. Ja samalla on ollut kiva päästä näkemään sellaisia kyliä, joissa en ole koskaan ennen käynyt. Täällä on paljon aktiivista toimintaa, Uggeldahl kommentoi kesätyötään. 

– Ja nyt kun olin samassa kesätyössä jo toisen kerran, pääsin myös kehittämään blogia pidemmälle, kun perusasiat Leader-rahoituksesta oli jo tiedossa, hän jatkaa. 

Myös kahden edellisen vuoden blogitekstit ovat edelleen luettavissa samalla alustalla. 

Henkilökohtaisesti Uggeldahl on iloinnut Leader-tuella tehdyistä frisbeegolfradoista, joita on Ykkösakselinkin alueella useampia. 

Blogin lisäksi Kesäsomettajan työtehtäviin on kuulunut Ykkösakselin Facebook- ja Instagram-sivujen päivitystä. Loppukesä hänellä kuluu satunnaisesti nurmikoita leikkaillen ja pesäpalloa pelaten. Syksyllä hän jatkaa lukiota Salossa ja tulevaisuuden suunnitelmissa on ammatti teknologian parissa. 

Maaseudun asiat olivat Uggeldahlille jo tuttua kauraa, sillä hän on itsekin asunut koko ikänsä Muurlassa – pellon reunalla. 

– Tykkään maaseudun rauhasta ja tilasta. Tykkään liikkua luonnossa ja siitä, että ympäristö on turvallinen, mutta kaupunki on kuitenkin lähellä.

Nyt liikkuminen kaupunkiin lukioon ja harrastusten pariin on helpottunut, sillä ajokorttilain uudistuksen ansiosta hän pääsi auton rattiin jo 17-vuotiaana. Aikaisemmin matkat taittuivat mopolla.

 

Janica Vilen

Jaa juttu somessa!