Leader Varsin Hyvä kutsuu kesäretkelle Taivassaloon ja Kustaviin lauantaina 20.8.

Jaa juttu somessa!

 

Leader Varsin Hyvä järjestää lauantaina 20. elokuuta klo 9–17 kaikille avoimen kesäretken, jolla päästään tutustumaan saariston salaisuuksiin Taivassalossa ja Kustavissa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 12. elokuuta!

Varsin Hyvän kesäretken ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa kierros Taivassalon kotiseutumuseossa, jossa esitellään vanhaa kartanokulttuuria 1960-luvulle asti. Museossa on myös merenkulkuhuone, jossa pääsee tutustumaan merikapteeni F.S. Gustafssonin lahjoittamaan jäämistöön. Paikallinen kotiseutuyhdistys esittelee samalla toteuttamaansa Leader-hanketta Kotiseutuyhdistyksen Vehmassalmelt Kaitasil – Kotiseutuarkisto digiaikaan.

Seuraava kohde on Kustavin Käsityökylä, jossa on mahdollisuus tutustua muun muassa käsityöläisten pajoihin, Kustavin Savipajaan ja Paratiisipajan tehtaanmyymälään. Lounas syödään Peterzénsin vierasvenesatamassa ja sieltä matka jatkuu Taivassalon Helsingin kyläyhdistyksen rannalle ja louhospolulle. Vajaan kilometrin mittainen louhospolku esittelee Taivassalon kivityöhistoriaa. Leader-hankkeella kunnostettua rantaa ja polkua tulee esittelemään Helsingin kyläyhdistyksen puheenjohtaja. Vierailun aikana on myös mahdollisuus pulahtaa uimaan.

RETKEN AIKATAULU:

Klo 9.00 Lähtö Turusta (Reivikatu 5, KCM Ravattula)

Klo 10.00–11.15 Taivassalon kotiseutumuseo / Viiaisten kartano, kahvi ja sämpylä

Klo 11.45–12.45 Kustavin Käsityökylä

Klo 13.00–14.00 Lounas, Peterzénsin vierasvenesatama

Klo 14.45–16.00 Taivassalon Helsingin kyläyhdistyksen ranta ja louhospolku, kahvi ja pulla

Klo 17.00 Paluu Turkuun (Reivikatu 5, KCM Ravattula)

 

Retken hinta Leader Varsin Hyvän jäsenille (v. 2022 jäsenmaksun maksaneet) on 50 euroa ja muille 65 euroa. Hinta sisältää bussikuljetuksen, kahvitukset, lounaan ja opastukset.

Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Varsin Hyvän retkikirjeestä!

Jaa juttu somessa!