Kustavin Salminiittuun syntyi SirkusStudio

Jaa juttu somessa!

 

Vuonna 2008 perustettu ArtTeatro tuottaa sirkus- ja varieteetaiteen ohjelmapalveluja. Yritys on erikoistunut viihde-elämysten tuottamiseen ja sirkusaktiviteettien järjestämiseen. Yrittäjät Pauliina Räsänen ja Slava Volkov järjestävät sirkuskoulutusta, tilausesityksiä matkailuryhmille, sirkussyntymäpäiviä, sirkusfitness-treeniä kaikenikäisille sekä leirikouluja ja työpajoja koululaisryhmille.

Yrityksen toimitilat sijaitsevat Kustavissa vanhan maatilan pihapiirissä. Kesällä 2015 navetan kivijalkaan kohosi yhdeksänmetrinen SirkusStudio. Studion yläkertaan rakentui sali, joka mahdollistaa sirkusesi¬tykset, mutta myös sirkushäät, TYKY- ja TYHY-päivät, polttarit, merkkijuhlat sekä muut elämys-ja virkistysaktiviteetit. Alakerran kahvio sekä tiloista löytyvät puku-ja pesuhuoneet ja sosiaalitilat täydentävät paketin.

Studion rakentamiseen saatiin rahoitusta Leader-ryhmä Samassa veneessä ry:ltä.

– Ilman Leader-rahoitusta studion rakentaminen olisi jäänyt, Pauliina epäilee.

– Studion turvin voimme toteuttaa aiempaa monipuolisempaa toimintaa omissa tiloissamme, ympäri vuoden. Tämä lisää tietysti yrityksen liiketoimintaa. Ja mikä parasta, tilat ja toiminta vastaavat entistä paremmin asiakkaiden odotuksia, Pauliina tiivistää projektista saadut hyödyt.

– Rakennusvaiheessa suunnitelmiin ja materiaalivalintoihin jouduttiin tekemään muutoksia. Muutokset saatiin sovittua rahoittajan kanssa joustavasti ja lopulta studio onnistui hyvin hirsirakenteisena, Pauliina kertoo.

 

Teksti: Eija Eloranta, Turun yliopiston Brahea-keskus

Jaa juttu somessa!