Kansainvälistä maisemapäivää juhlitaan 20.10. – Kuvakampanja on jo käynnissä!

Jaa juttu somessa!

 

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain 20.10. Euroopan neuvoston maisemayleissopimuksen vuosipäivänä. Euroopan neuvoston maisemayleissopimuksen tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Sopimukseen kuuluvat sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungeissakin. Suomi liittyi sopimukseen vuonna 2006.

Suomen ympäristökeskus tiedottaa lokakuussa vietettävän kansainvälisen maisemapäivän valokuvakilpailusta: Maisemat ovat olennainen osa kaikkien hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Millaisia maisemia löytyy työ-, koulu- tai kauppamatkasi varrelta tai näkyy kotisi ikkunasta? Mikä arkesi maisemissa on kiehtovaa tai kaunista, mitä haluaisit muuttaa, mikä maisemassa on parhaillaan jo muuttumassa? Osallistu arkimaisemia juhlistavaan valokuvakampanjaan valokuvaamalla arkesi maisemia ja jakamalla kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Liity myös seuraamaan kampanjan Instagram-tiliä @arkimaisema. Kampanja huipentuu 20.10.2021 vietettävään kansainväliseen maisemapäivään.

Arkimaisemakuvista järjestetään myös kilpailu, joka aukeaa 14.10. Kilpailuun pääsee osallistumaan sen avauduttua tämän linkin kautta. Kilpailuun voi osallistua 14.10.–20.10.2021 otetuin kuvin, kilpailuaika päättyy 24.10.2021. Kilpailun pääpalkintona on 500 € lahjakortti Rajala Pro Shopiin. Valokuvakilpailun kuvasatoa asetetaan näytteille ympäristöministeriöön ja maisemapäivän verkkosivuille.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus. Mukana yhteistyössä ovat myös Suomen Kotiseutuliitto, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Museovirasto ja Viherympäristöliitto. Maisemapäivä on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

 

Jaa juttu somessa!