Kansainvälinen konferenssi tuo 300 eurooppalaista maaseudun kehittäjää Lounais-Suomeen

Jaa juttu somessa!
LINC 2017 konferenssi pidettiin Luxemburgin Viandenissa. Kuva on avajaiskulkueesta. Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

 

Satakunnan ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmät järjestävät kansainvälisen LINC-konferenssin kesäkuussa 2018. Tapahtuma tuo 300 eurooppalaista paikalliskehittäjää tutustumaan länsirannikon matkailuun, lähiruokaan ja yrityksiin.

Suuri joukko eurooppalaisia paikalliskehittäjiä noin 20 EU-maasta saapuu kahden maakunnan alueelle järjestettävään LINC 2018 -konferenssiin 12.–14.6.2018. Tapahtuman pääpaikkana toimii Rauma, mutta kansainväliset vieraat tutustuvat kolmen päivän aikana monipuolisesti Lounais-Suomen alueeseen. Osallistujat pääsevät tutustumaan paikalliseen Leader-toimintaan ja toteutettuihin maaseudun kehittämishankkeisiin.

LINC on vuosittain järjestettävä Euroopan Leader-ryhmien verkostoitumistapahtuma, joka pyrkii lisäämään kansainvälistä yhteistyötä. LINC 2018 -konferenssin teemana on luonto ja vesistöt, joihin osallistujat pääsevät tutustumaan. Painopisteinä ovat puhtaat luonnonvedet, lähiruoka sekä hyvinvointi ja matkailu, jotka tuovat taloudellista hyötyä alueelle.

– Leader-ryhmien yhteistyön kehittäminen sekä kansallisesti että kansainvälisesti tuo lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta länsirannikon ainutlaatuiselle luonnolle ja alueen yrityksille. Tapahtuman avulla pyrimme edistämään erityisesti paikallisten yrittäjien ja muiden toimijoiden kansainvälistymistä, kertoo tapahtumakoordinaattori Johanna Vanhatalo Leader Ravakasta.

Vanhatalo sanoo, että LINC 2018 hyödyttää erityisesti matkailuyritysten ja kylämatkailun kansainvälistymistä sekä saariston ja vesistöjen matkailullista hyödyntämistä. Tapahtuma tarjoaa näkyvyyttä pienyrittäjille.

LINC 2018 -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Leader Ravakka, Leader Varsin Hyvä, Leader I samma båt – Samassa veneessä, Leader Jokivarsikumppanit, Leader Ykkösakseli, Leader Pyhäjärviseutu, Leader Karhuseutu sekä Leader Pohjois-Satakunta.

Vuoden 2017 LINC-konferenssi järjestettiin Luxemburgissa 9.–11. toukokuuta.  Vuoden 2018 järjestäjät toivottivat kansainväliset vieraat tervetulleeksi Lounais-Suomeen aluetta esittelevällä videolla. Videon voi katsoa ja tapahtuman valmisteluja seurata Facebookissa LINC EVENT 2018 – FINLAND -sivulla. Nettisivut avataan loppuvuodesta.

 


 Leader – ihmisten kokoisille ideoille!

  • Leader on EU:n luoma toimintamalli, jossa alueen asukkaat itse päättävät, mitä alueella kehitetään ja rahoitetaan.
  • Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka aktivoivat ja auttavat alueensa asukkaita viemään omia kehittämisideoitaan eteenpäin. Rahoitusta myönnetään hanke- ja yritystukien muodossa.
  • Leader-hankkeilla toteutetaan ideoita, jotka parantavat maaseudun palveluita ja asukkaiden viihtyvyyttä sekä elinkeinoja.
  • Leader-toimintaan voi kuka tahansa osallistua liittymällä Leader-ryhmän jäseneksi tai toteuttamalla Leader-hanketta.
  • Euroopassa Leader-ryhmiä on yhteensä noin 2 500.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Johanna Vanhatalo
LINC 2018 tapahtumakoordinaattori
044 7929 001
johanna.vanhatalo@ravakka.fi

Jaa juttu somessa!