Joulumuistokilpailun voittaja Jarmo Järvenpää lahjoitti palkintorahan Liedon MLL:lle

Jaa juttu somessa!

 

Haloo maaseudun joulumuistokilpailun voittaja on ratkennut. Yleisöäänestyksessä parhaaksi joulumuistoksi valittiin lietolaisen Jarmo Järvenpään lähettämä muisto, joka liittyy sellaiseen jouluun, jonka aikana hän asui Espanjan Aurinkorannikolla.

– Olin asunut Espanjassa noin 8 kuukautta, kun postilaatikkooni alkoi ilmestyä postia henkilölle Feliz Navidad ja pian myös lauluja tästä mystisestä henkilöstä alkoi kuulumaan joka puolella. Ihmettelin pitkään, kuka on tämä Feliz ja miksi hänen postia tulee jatkuvasti. Useampi viikko meni ennen kuin ymmärsin, että Feliz Navidad ei ole henkilö, vaan hyvän joulun toivotus, hän kirjoittaa. 

Jossain vaiheessa Järvenpää kertoo pähkäilleensä, että Feliz Navidad on paikallinen muusikko, joka on niin suosittu, että muutkin ovat alkaneet tehdä lauluja hänestä. Joulun lähestyessä hän kuitenkin alkoi epäillä teoriaansa, sillä eihän yksi mies voi olla ihan joka paikassa samaan aikaan – jos ei ole joulupukki.

Järvenpää asui Espanjassa joulut 2013 ja 2014 ja hänen omat joulun pyhänsä kuluivat työnteon merkeissä. Yleisesti Espanjassa joulun aika näkyy ja kuuluu kaduilla, jotka täyttyvät joulumarkkinoista, -valoista ja -koristeista. Pyhien ajaksi rauhoitutaan joulun viettoon perhepiiriin kuten Suomessakin, ja joissain kodeissa koristellaan nykyään jopa joulukuusi. Espanjalaisille joulun odotetuin päivä on kuitenkin vasta loppiainen, jolloin tarinan mukaan Itämaan tietäjät saapuvat mereltä tuomaan lahjoja lapsille. Siksi Espanjassa rannat ovat joulun ajan täynnä hiekkaveistoksia, jotka toivottavat tervetulleeksi kauan odotetut vieraat.

Joulumuistokilpailun voittaja palkittiin Varsinais-Suomen Kylien uudella julkaisulla Kylän historia eläväksi. Lisäksi hän pääsi päättämään, mille Varsinais-Suomen maaseudulla toimivalle yleishyödylliselle yhdistykselle Haloo maaseutu lähettää 100 euroa joulurahaa. 

Lahjoituskohteeksi valikoitui Mannerheimin Lastensuojeluliiton Liedon paikallisyhdistys. Liedon MLL on mukana lietolaisten lasten, nuorten ja perheiden arjessa järjestämällä muun muassa perhekahviloita, puistotreffejä, perheliikuntaa ja monenlaisia tapahtumia. Lisäksi yhdistys lahjoittaa koululaisille hymypatsaita ja stipendejä sekä kouluttaa lukumummeja ja -vaareja. Yhdistyksen toiminta on kaikille avointa. 

Kaikki kilpailutekstit pääset lukemaan täältä!

Diagrammi vasemmalla ja selitteet oikealla.
Kilpailutekstien saama prosenttiosuus yleisöäänistä. Eniten ääniä sai Felix Navidad. Toiseksi tuli Pinkie Pie ja kolmannen sijan jakavat Joulurauhanturvaaja ja Puhelu joulupukille.
Jaa juttu somessa!