Seura rakentaa rapistuneesta urheilukentästä urheilupuistoa

Jaa juttu somessa!

 

Auran Palokunnan Urheilijat ry kunnostaa parhaillaan Auran vanhasta urheilukentästä monipuolista urheilupuistoa. Puistoon rakennetaan uusi nurmikenttä, ulkokuntosalilaiteet ja oheistoiminta-alue, joka toimii juoksusuorana ja venyttelyalueena. Tavoitteena on saada urheilupuistolle entistä enemmän käyttöä ja mahdollistaa monipuolinen urheilun harrastaminen.

Vanha urheilukentän alue on ollut retuperällä jo pidemmän aikaa. Huonokuntoinen urheilukenttä oli myös seuran kehittämisen este. Kenttäolosuhteiden vuoksi seuraa ei voitu kehittää, sillä esimerkiksi jäsenmäärää ei voitu kasvattaa. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä seistä tässä uuden urheilupuiston nurmikentän laidalla, kertoo hankkeen ideoinut seuran toiminnanjohtaja Ville Antikainen.

Ajatus urheilupuistosta syntyi jalkapalloturnauksessa Italiassa, jossa jokaisella pikkuseuralla oli oma urheilupuistoalue. Uskon, että Suomessakin ollaan menossa samaan suuntaan kuin muualla Euroopassa, jossa urheilupuistojen pyörittäminen ja kehittäminen ovat urheiluseurojen vastuulla, arvioi Antikainen.

Kentän kunnostustyötä on tehty talkoolaisten voimin.

Karkeasti arvioiden talkootunteja on kertynyt nyt noin 350-400. Aktiivisia talkoolaisia on noin kymmenkunta. Itse olen noin puolisen vuotta tehnyt tätä aktiivisesti. Jossain vaiheessa vaimo jo vihjasi, että hän hommaa minulle nukkumapatjan kentän laidalle, paljastaa ahkera talkoolainen ja seuran puheenjohtaja Markku Saarinen.

Puiston takaosassa sijaitseva hiekkakenttä on jo muutettu nurmikentäksi. Kenttää on laajennettu ja pohja on tasoitettu. Kentän tieltä on kaadettu puita ja talkoolaiset ovat siistineet alueella kasvaneet rämeiköt. Nurmikentän laidoille on rakennettu uudet korkeat verkot, jotta pallo ei päädy vieressä kulkevalle junaradalle.

Urheiluseuran oman rahoituksen lisäksi urheilupuiston rakentamiseen on myönnetty maaseuturahaston Leader-rahoitusta. Rahoituksen on myöntänyt alueella toimiva Leader-ryhmä Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit ry.

Seuran toimintaa kehitetään ison turnauksen avulla

Tulevana viikonloppuna on luvassa uuden nurmikentän koeponnistus, kun seura järjestää huippusuositun Jymy Cup -juniorijalkapalloturnauksen. Turnaukseen osallistuu yhteensä 116 joukkuetta ja otteluita on yhteensä 340. Suuren vuosittaisen tapahtuman avulla seura rahoittaa ja kehittää toimintaansa.

Turnaus tuo kaiken kaikkiaan 1200 junioria ja noin 3500 ihmistä tänne Auran kylälle. Yhteistyö paikallisen jäätelötehtaan kanssa on ollut isossa roolissa turnauksen järjestämisessä aivan alusta saakka. Turnausviikonloppu tuo kylille eloa ja puhutaan useammasta kymmenestä tuhannesta eurosta mitä tapahtuma tuo tänne kylille rahaa, arvioi Antikainen.

 

 

Teksti, kuva ja video: Anssi Ketonen, haloomaaseutu.fi

Jaa juttu somessa!