Utnyttja landsbygdsfonden fullt ut! En webbkurs på svenska 2.3.2022 om möjligheterna landsbygdsfonden ger

Jaa juttu somessa!

 

Visste du att 95 procent av Finlands yta är landsbygd där man kan dra nytta av EU:s landsbygdsfonds stödformer? Eller att beviljandet av EU:s återhämtningsmedel pågår just nu? Snart vet du mycket mera! Välkommen att bekanta dig med de mångsidiga möjligheterna att utveckla landsbygden!

Egentliga Finlands landsbygdsnätverk inviger landskapets påverkare i möjligheterna till landsbygdsutveckling under ett webbinarium på svenska onsdagen den 2 mars klockan 18–19.45. Anslut dig till Teamsmötet genom att klicka här!

Avsikten med kvällen är ge beslutsfattare och andra påverkare en insikt i de olika stöd och finansieringsmöjligheter som är avsedda för att utveckla landsbygden, så att man i landskapet så effektivt och fullständigt som möjligt kan utnyttja de stöd som står till buds.

Åren 2014-2020 användes inom nästan tusen olika projekt sammanlagt 65,8 miljoner euro  ur  landsbygdsprogrammet för det finska fastlandet för att utveckla landsbygden i Egentliga Finland. Finansieringen beviljas av NTM-centralen i Egentliga Finland och fem olika Leadergrupper. 

WEBBINARIETS PROGRAM

  • Webbinariet öppnas, Leaderverksamheten presenteras: Minna Boström, Leader I samma båt – Samassa veneessä
  • Exempel på ett Leaderprojekt: Max Andersson, Västanfjärds byaråd
  • Stöden NTM-centralen beviljar: Antti Jaatinen, chef för landsbygdsenheten
  • Ett exempel på företagsstöd: Jonas Sahlberg, Kimito Brewing AB
  • Om att utveckla byar: Henrik Hausen, ordförande för Egentliga Finlands byar
  • Diskussion och frågor

Evenemanget ordnas av Egentliga Finlands landsbygdsnätverks gemensamma informationsprojekt Haloo maaseutu (”Hallå, landsbygden”). Ett motsvarande webbinarium på finska ordnas onsdagen den 9 februari klockan 18–20.

Jaa juttu somessa!