Tee makumatka maalle Lähiruokapäivänä 11.9. – Varsinais-Suomesta mukana 23 kohdetta!

Jaa juttu somessa!

 

Mistä ruoka tulee? Mitä lehmät syövät? Haiseeko sika pahalle? Miltä tuntuu hevosen turpa kämmentä vasten? Mitä muuta kuin ruokaa maaseudulla tuotetaan? Millaisia yrityksiä sieltä löytyy? Muun muassa näihin kysymyksiin voit saada vastauksen valtakunnallisen Lähiruokapäivän tapahtumissa ympäri Suomen 11.9.2021.

Lähiruokapäivä jatkaa nyt siitä, mihin viitenä aiempana vuotena järjestetty Osta tilalta -päivä jäi: se kutsuu ihmisiä tutustumaan lähiseutunsa toimijoihin entistäkin laajemmalla skaalalla.

– Päivitimme lähes perinteeksi muodostuneen tapahtuman nimen, jotta se kuvaisi entistä paremmin päivän kokonaisuutta ja toimintaa, kertoo Heidi Kohtala Maaseutuverkostopalveluista.

Lähiruokapäivän aikana voi tutustua maaseudun toimijoihin pintaa syvemmältä, sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa myös kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Lähiruokapäivään on ilmoittautunut mukaan jo yli 170 kohdetta, joista 23 sijaitsee Varsinais-Suomessa. Mukana on niin perinteisiä ruoantuottajia kuin muitakin maaseudun toimijoita, kuten matkailu- ja elämysyrityksiä, elintarvikkeiden jatkojalostajia sekä maaseudun yhdistyksiä. Tänä vuonna tapahtumaan osallistuvat tilat ja yritykset löydät helpoiten verkosta, osoitteesta: www.lähiruokapäivä.fi

– Kyseessä on siis oikea maaseudun avointen ovien tapahtuma. Tervetuloa viettämään kanssamme koko Suomen juhlapäivää, joka on omistettu kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudulle, Kohtala toivottaa.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut

heidi.kohtala@ruokavirasto.fi

+358 29 520 4309

Jaa juttu somessa!