Webinaari kylämatkailusta, pyhiinvaelluksesta ja historiallisten reittien kehittämisestä tulossa 1.2.2022

Jaa juttu somessa!

 

Tiistaina 1. helmikuuta klo 9–12 järjestetään webinaari pyhiinvaelluksesta, historiallisista retkeilyreiteistä sekä kulttuuri- ja kylämatkailusta. Uusien koronarajoitusten myötä tilaisuuteen voi osallistua aikaisemmasta tiedotuksesta poiketen vain etänä. Webinaariin liittyvät työpajat on siirretty myöhemmäksi. Niihin kokoonnutaan 15. maaliskuuta klo 12–16. Tarkemmat tiedot julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

Webinaarin järjestää useamman Leader-ryhmän yhteinen Outdoor Leader -hanke, jonka tavoitteena on innostaa paikallisia yhdistyksiä ja muita toimijoita kehittämään retkeilyreittejä ja ulkoilualueita Suomessa ja Ruotsissa.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta. Päivän ohjelma on kaikille teemoista kiinnostuneille avoin ja maksuton. 

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta viimeistään 27. tammikuuta.

WEBINAARIN OHJELMA:

Klo 9:00 Alkusanat
  • Pyhiinvaellustoiminnan projektipäällikkö Annastiina Papinaho: Pyhiinvaellus kokonaisvaltaisen matkailun näkökulmasta ja Turun Tuomiokirkossa toimiva pyhiinvaelluskeskus
  • Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Elomaa: Mitä on nykypäivän pyhiinvaellus? Esimerkkinä Pyhän Henrikin pyhiinvaellusreitti
  • Kuninkaantie ry:n sihteeri Mia Aitokari: Vanhat historialliset reitit ja yhteistyö reitin varrella
  • Perinneyhdistys Keritys ry:n matkailuopas Ulla Antola: UNESCOn maailmanperintöluettelossa oleva Rauman Lapin Sammallahdenmäki ja yhteistyö eri osapuolten välillä
  • Vienan reitti ry:n puheenjohtaja Paavo Keränen: Miten vanhat tarinat ja historia palvelevat reitin varrella?
Klo 10:55 – 11:05 Kahvitauko
  • Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta: Historialliset reitit, luontopolut ja vaellusreitit kulkevat myös kylissä tehden hyvää paikalliselle yhteisölle
  • Järviseutu-seura ry:n Mauri Jokela: Leipätie-reitti Etelä-Pohjamaalla vie kylästä kylään ja rannikolta sisämaahan. Miten yhdistää kylien historia ja seudullinen elinvoima nykypäivänä?
  • Kuhankuonon retkeilyreitistöyhdistys ja Varsinais-Suomen liitto, Aleksis Klap: Luontomatkailu tukee terveyttä ja hyvinvointia.
Klo 12:00 – 12:15 Loppusanat, tilaisuus päättyy!

 

LISÄTIEDOT:

Taina Simola

044 025 1521

taina.simola@jokivarsi.fi

 

*Tekstiä muokattu 11.1. Alkuperäisessä tekstissä mainittua lähitapaamista ei pystytä järjestämään ja työpajat on siirretty maaliskuulle.

Jaa juttu somessa!