Ohjelmakauden 2014–2022 viimeiset hanke- ja yritystuet kannattaa hakea nyt!

Jaa juttu somessa!

 

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on maaseutuohjelmakauden 2014–2022 avustusvaroja jäljellä vielä lähes kaksi miljoonaa euroa. Ohjelmakauden viimeinen hakuaika päättyy 30. syyskuuta. 

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2022 rahoitettavia hanke- ja yritystukia voi hakea Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta syyskuun loppuun saakka. Sen jälkeen rahoituksen haussa tulee hieman pitempi tauko siihen saakka, kunnes uusi ohjelmakausi pääsee vuoden 2023 alussa käyntiin.

– Vuosille 2021–2022 hanke- ja yritystukirahoituksen myöntövaroja on saatu ELY-keskusten käyttöön huomattavasti vähemmän kuin ohjelmakauden aikaisempina vuosina, mutta erityisesti tänä vuonna näitä tukia on useammastakin eri syystä myös haettu vähemmän kuin ennalta arvioitiin. Vuodelle 2022 myönnetyistä avustusvaroista on vielä jäljellä Varsinais-
Suomessa lähes kaksi miljoonaa euroa, joten hanke- tai yritystukihakemuksia voi vielä laittaa vireille, ELY-keskus tiedottaa.

Yritystukirahoituksen hakemuksia käsitellään vielä kahdessa erässä. Kuluva hakujakso päättyy 31. heinäkuuta ja vuoden viimeinen hakujakso 30. syyskuuta. Hanketukien kuluva hakujakso päättyy 30. syyskuuta. Rahoitustukipäätökset tehdään vuoden 2022 loppuun mennessä.

– Näiden rahoituskauden viimeisimpien hanke- tai yritysrahoitussuunnitelmien tulee olla sellaisia, että ne pystytään suurella varmuudella toteuttamaan viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä, ELY-keskuksesta ohjeistetaan.

Yritystukien haussa kannattaa perehtyä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen nettisivuilta löytyvään ohjeistukseen ja tukialuekarttaan.

Tukiehtoihin ja ohjelman toteutusalueeseen on tulossa joitakin muutoksia vuonna 2023 alkavalla uudella ohjelmakaudella.

Lisätiedot: Maaseudun hanke- ja yritystukien asiantuntijat Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa

 

 

 

Muista myös Leader-tuet ja elpymisrahoitus

Ruokavirasto on arvioinut maatiloille kohdennetun investointituen ja nuoren viljelijän aloitustuen rahoituksen riittävän koko vuodelle. Myös maaseutuyritysten elpymisrahoitusta voi vielä hakea 15.8.2022 saakka, vaikka hakemuksia onkin jo paljon vireillä.

Maaseuturahaston tukia myöntävät myös Leader-ryhmät. Varsinais-Suomen alueella toimivissa Leader-ryhmissä on kuluvan kauden rahoitusta jäljellä vaihtelevasti. Ajantasaista tilannetta kannattaa kysyä suoraan oman alueensa Leader-ryhmästä.

Karttakuva, josta näkyy viiden Leader-ryhmän toiminta-alueet.

Jaa juttu somessa!