Metsästysmajan remontti täytti varauskalenterin

Jaa juttu somessa!

Kettulinna on Auran ja Tarvasjoen rajalla sijaitseva metsästysmaja, joka remontoitiin viime vuonna Leader-rahoituksen avulla. Remontti maksoi yhteensä noin 76 000 euroa, josta maaseuturahaston tuki oli 60 prosenttia. Tuen myönsi alueella toimiva leader-yhdistys Varsinais-Suomen jokivarsikumppanit.

Metsästysseura Aura ry vuokraa tilaa seuran jäsenille ja ulkopuolisille juhlakäyttöön. Kettulinnaa vuokrataan muun muassa syntymäpäiville, hääjuhliin, partiotilaisuuksiin, eläkeläisten kokouksiin ja muihin tilaisuuksiin. Rakennus toimii myös alueen kylätalona. Remontin myötä Kettulinnan varauskirja on täyttynyt aiempaa ripeämmin.

Kettulinnassa on yhteensä 190 neliötä ja remontissa uusittiin kokonaan juhlatilan vessat, sauna ja keittiö. Remontissa tehtiin samalla pienempiä töitä, kuten esimerkiksi juhlatilan vanhat pöydät hiottiin ja lakattiin. Remonttihanketta vetänyt Pentti Mansikkamäki tietää kertoa, että vanha keittiö aiheutti hikipisaroita tarjoiluväelle. Nyt keittiössä on nykyaikaiset laitteet ja vesipisteet, joiden avulla tarjoilut hoituvat kätevästi. Keittiössä on muun muassa teolliseen käyttöön tarkoitettu astianpesukone, jolla juhlavieraiden astiat puhdistuvat vaivattomasti. Keittiöstä löytyy myös oma astiasto 80 juhlavieraalle.

Remontti tuli juuri oikeaan aikaan

Saunaremontin yhteydessä kylpyhuoneen rakenteissa havaittiin vesivahinko, joka ei onneksi ollut levinnyt laajemmin talon rakenteisiin. Kosteusvaurion korjaaminen saatiin sovitettua remontin kokonaisbudjettiin. Remontoituun saunaan mahtuu tällä hetkellä toistakymmentä henkilöä ja pesuhuone on erittäin siisti ja tyylikäs.

Kettulinna on siirretty nykyiselle paikalleen Aurasta, jossa se toimi Huuskan maatilan päärakennuksena. Hirsirakennuksen lahjoitti seurassa edelleen jäsenenä oleva Kalle Eloranta.

Metsästysseuran jäsenten talkootyömäärä remontissa oli yhteensä 450 tuntia. Aktiiviseen talkooporukkaan kuului noin 30 henkeä.

Tällä hetkellä Kettulinnaa markkinoidaan lähinnä puskaradion ja seuran verkkosivujen kautta. Mansikkamäki kertoo, että viikonlopuista yli 75 prosenttia on jo varattuina, joten remontin tekeminen kannatti. Metsästysseuran verkkosivut ja kettulinnan varaamisen yhteystiedot löytyvät täältä.

Teksti ja kuvat: Anssi Ketonen, Haloomaaseutu.fi

 

Jaa juttu somessa!