Haloo maaseudun kesälehti on ilmestynyt! Teemoina ruoka ja matkailu

Jaa juttu somessa!

 

Varsinais-Suomen maaseutuverkoston kesälehti on julkaistu. Näköislehden pääsee lukemaan klikkaamalla tämän artikkelin lopussa olevaa kansikuvaa. Printtilehteä postitetaan yhteistyötahoille lähipäivinä ja jaetaan mahdollisuuksien mukaan kesätapahtumissa. 

Lehden teemoja ovat ruoka ja matkailu. Varsinais-Suomea ollaan kovaa vauhtia brändäämässä Suomen ruokamaakunnaksi. Varsinais-Suomessa on kattava alkutuotanto ja 315 elintarvikkeita valmistavaa yritystä. Yhteensä ruokaketju työllistää lähes 16 000 ihmistä ja muodostaa 15 % maakunnan liikevaihdosta. Varsinais-Suomi on erityisen tunnettu varhaisperunoistaan, mansikoista ja muista marjoistaan sekä kalasta ja erikoiskasveista: Varsinais-Suomessa viljellään muun muassa hamppua, härkäpapua ja spelttiä. Kaikki nämä ovat esillä myös tässä lehdessä!

Varsinais-Suomen maaseudulla väestömäärä kasvaa heinäkuussa mökkeilijöiden myötä yli 70 000 asukkaalla. Määrällisesti mökkejä on eniten Paraisilla ja Salossa; asukaslukuun suhteutettuna taas Kustavissa ja Taivassalossa. Vapaa-ajan asukkaiden lisäksi myös muiden matkailijoiden osuus on Varsinais-Suomessa merkittävä ja siksi matkailuun ollaan suunnattu paljon tukea myös maaseutuohjelmasta. Muutamaa maaseudun kehittämistukea saanutta matkailukohdetta esitellään myös tämän lehden sivuilla. Esimerkiksi Nauvon vierasvenesatamaan tehtiin kesäksi 2020 miljoonan euron remontti ja vuonna 2021 se valittiin Suomen parhaaksi vierasvenesatamaksi. Salon Mathildedalin kehittymistä taas ollaan tuettu monen pienemmän yrityshankkeen kautta. 

Erityisen paljon Varsinais-Suomessa ollaan viime vuosina kehitetty luontomatkailukohteita. Niistä esimerkkeinä lehdessä ovat Tummamäen luontopolku Vehmaalla ja kemiönsaarelainen matkaluyritys Natureffect.

Moni lehden juttu sopii niin matkailu- kuin ruokateemaankin, mikä on hyvin tyypillistä Varsinais-Suomessa. Ruoka on iso osa matkailua. Kun onnistuneen matkailukokemuksen kruunaa maittavalla lähiruualla, lomasta tulee ikimuistoinen. Hyvien ruokien perässä moniin matkailukohteisiin tullaan aina uudestaan ja uudestaan – ja myös parhaat tuliaiset Varsinais-Suomesta löytyvät yleensä ruokahyllystä.

Mukavia lukuhetkiä ja makumatkoja Varsinais-Suomen maaseudulle!

Lehden kansikuvassa kaksi pientä tyttöä merenneitoina istumassa kivellä Varsinais-Suomen saaristossa.

Jaa juttu somessa!